Piet van Kempen ( 1953 ) Bergen op Zoom

Ik ben een autodidact voor wat betreft het maken van olieverfschilderijen. Mijn passie is terug te vinden in mijn werk.Of het nu Landschappen, stillevens, dieren of mensen zijn, in alle doeken vormen de warme kleuren en het contrast tussen licht en duisternis een eenheid die samensmelt tot een mooie compositie.De inspiratie voor het maken van een schilderij wordt ingegeven door de emotie die ik onderga bij het zien van een bepaald onderwerp.

Alle doeken hebben de afmetingen van 50 cm bij 70 cm of de grotere van 120 cm bij 80 cm, alle geschilderd op linnen. Twaalf afbeeldingen welke geschilderd zijn op panelen, ieder een bepaalde maand voorstellend, hebben een afwijkende maatvoering.

In mijn werkzame periode heb ik mij voornamelijk beziggehouden met kleine financieringen en verzekeringen, dit bij verschillende bekende banken en laatste 19 jaar als directeur van een eigen assurantie en financieringskantoor. In 2000 heb ik mijn bedrijf verkocht omdat er meer is in het leven.

Vanaf 2003 ben ik veel intensiever gaan schilderen. Naast schilderen heb ik ook een tweetal boeken geschreven, een over “Bergen op Zoom en de belegering in 1747” en een tweede “Zou het anders geweest kunnen zijn” over een alternatieve zoektocht naar de basis van onze beschaving.